Kontor

Uthyrningspolicy

Registrera dig För att söka lägenheter ska du vara registrerad, du kan anmäla dig från och med att du fyllt 16 år. För att veta att vi har rätt uppgifter om dig som lägenhetssökande och att du fortsatt är intresserad, ska du minst en gång om året uppdatera din ansökan för att behålla din kötid/köpoäng. Kom ihåg att du är själv ansvarig för att ändra dina personuppgifter, som adress, telefonnr, e-post med mera.

Köpoäng Uthyrning av lägenheter sker efter kösystem. För varje dag som du varit registrerad som sökande hos Arvika Fastighets AB får du en poäng. Köpoängen är personlig och kan inte överlåtas till annan. Efter att du blivit tilldelad en lägenhet och kontraktet är skrivet nollställs dina köpoäng. Nollställning av poängen sker också när du gör ett lägenhetsbyte. Däremot behåller du dina poäng om du flyttar från AFAB´s lägenhetsbestånd.

När du är nyinflyttad eller har gjort ett direkt lägenhetsbyte så tar det nio månader innan du på nytt kan söka annan lägenhet. Du kan dock direkt börja samla nya poäng igen genom att på nytt registrera dig som bostadssökande.

Söka lediga lägenheter Logga in i databasen via "Besök Mina sidor”, för att se vilka lägenheter som är lediga. Lägenheterna läggs ut i databasen och ligger ute i sju dagar. Som lägenhets-sökande har du där möjlighet att göra intresseanmälningar. Du kan göra max tre intresseanmälningar åt gången. Din anmälan sparas i två veckor efter att lägenheten tagits bort. Därefter går det bra att göra intresseanmälningar på nya lägenheter.

Om du får ett erbjudande Fördelning av lägenheter sker enligt kötid/köpoäng. De fem första med flest köpoäng får ett erbjudande om att titta på lägenheten och ta ställning till om den är intressant. Ett erbjudande om visning syns på ”Mina sidor” och kommer till den e-post adress du angivit eller per brev om du inte angett någon e-postadress. De lägenhetssökande som får ett erbjudande har sju dagar på sig att svara ja eller nej. Tackar du nej tre gånger på ett erbjudande eller väljer att inte svara alls, införs en spärr för dig i tre månader innan du kan gå in och göra nya intresseanmälningar.

Om du tackar ja till en lägenhet Lägenheten erbjuds i befintligt skick, därför är det viktigt att du tittar på den innan du svarar. Lägenheten kommer att genomgå en besiktning innan ny hyresgäst tillträder och eventuella åtgärder kommer att utföras efter inflyttning.

Vi gör en kreditkontroll och förvissar oss om att du har fast inkomst, goda hyresreferenser samt inte belastas av betalningsanmärkningar eller skulder hos kronofogden. Om kreditkontrollen inte visar på några anmärkningar kontaktar vi dig och gör upp en tid om kontraktskrivning.

Däremot behåller du dina poäng om du flyttar från AFAB´s lägenhetsbestånd.